Pyrintöläiset mukana Pajulahden maastokarnevaaleilla

30.10.2017

Tapahtumassa kohtasivat eliittijuoksijat, juniorit ja aikuisurheilijat

Lokakuun viimeisenä viikonloppuna järjestettiin Pajulahdessa Cross Country Carnival. Kaksipäiväisessä maastojuoksutapahtumassa kohtasivat Suomen eliittijuoksijat, juniorit sekä aikuisurheilijat. Kilpailukeskuksena toimi Pajulahti-halli ja sen lähimaastot. Iitin Pyrinnöstä maastojuoksukuntoaan lähtivät koettelemaan kymmenen junioria sekä kaksi aikuisurheilijaa.

Lauantaina juostiin juniorisarjat. Yhdeksänvuotiaiden poikien 1,5 kilometrin matkalla pyrintöläiset valtasivat hienosti peräkkäiset sijat. Niklas Järvinen juoksi maaliin viidentenä, ja heti perässä seurasivat Luukas Huppunen, Arttu Järvinen ja Leevi Hyypiä. Kolme nopeinta pyrintöläistä palkittiin joukkuehopeamitalilla.

Tytöistä mäkiselle maastoreitille säntäsivät Martta ja Saara Huppunen sekä Hertta, Iiris ja Kerttu Niemi. Jokainen tsemppasi hienosti lumisella ja liukkaalla reitillä. Iiris, Martta ja Saara sijoittuivat poikien tavoin joukkuekilpailussa toiseksi, ja vastaanottivat hopeamitalit Euroopan mestari Jukka Keskisalolta.

Sunnuntaina vauhtiin pääsivät aikuisurheilijat ja eliittijuoksijat. Teemu Huppunen ja Janna Niemi osallistuivat 6,5 kilometrin matkalle, joka juostiin kolmen kierroksen kilpailuna. Lähtö ja maali sijaitsivat Pajulahti-Hallissa, jonne palattiin aina loskaisen maastokierroksen jälkeen hakemaan hetkeksi pitoa tossun alle. Teemu oli aikuisurheilijoiden porukan nopein ja otti selvän voiton ajalla 24:11. Naisista kolmanneksi kovinta vauhtia pitänyt Janna pääsi hänkin pokkaamaan palkinnon tapahtuman keulakuvana toimineelta Annemari Kiekaralta (o.s. Sandell).

Iltapäivällä juoksemisen mallia näyttivät Suomen eliittiurheilijat. Naisten 6,5 kilometrin matkan voitti Camilla Richardsson ajalla 23:55. Miesten kymmenellä kilometrillä nopeinta vauhtia piti Topi Raitanen. Voittoaika 32:48.

Sunnuntaina kisailtiin myös junioriviestit, johon Luukas Huppunen, Hertta Niemi, Vilppu Pirinen, Martta Huppunen, Kerttu Niemi ja Saara Huppunen ottivat osaa sekaviestijoukkueellaan. Huomattavasti vanhempien juoksijoiden seurassa saavutettiin tällä kertaa hyvää kilpailukokemusta.