Yleisurheilun nuorten SM-kisoissa iittiläisille hienoja tuloksia ja kaksi mitalia

18.8.2019

Elokuun toisena viikonloppuna kilpailtiin yleisurheilussa 14-15 -vuotiaiden sm-kisat Lahdessa ja 16-17 -vuotiaiden sm-kisat Kankaanpäässä.

Iittiläinen, Lahden Ahkeraa edustava, Tuukka Ingers juoksi M16 -sarjassa 200 metrillä alkuerässään ajan 23,77s ja sijoittui yhdeksänneksi eli oli ensimmäinen finaalin ulkopuolelle jäänyt juoksija. Toisena lajina Tuukka kilpaili 400 metrin aidoissa, joissa sijoitus oli niin ikään yhdeksäs.

N16-sarjassa kilpaileva Iitin Pyrinnön Annukka Vainonen heitti kiekossa uuden oman ennätyksen 38,34 m ja sijoittui kuudenneksi. N16-sarjan kuulantyönnössä Annukka työnsi niin ikään uuden oman ennätyksen 13,84 m. Annukan kuulatulos toi Pyrinnön lahjakkaalle urheilijalle sm-pronssia.

P15-sarjassa kilpaileva Ville Vihertö osallistui sm-kisoissa pituushyppyyn. Villen kilpailu onnistui mainiosti ja toiseksi viimeisellä hypyllä syntyi uusi komea ennätys 5,96 m, joka riitti kilpailun 5. sijaan.

Keihäänheitossa Iitin Pyrinnöllä oli kaksi osallistujaa T15 sarjassa. Joanna Puukka heitti 37,88 m ja sijoittui 10. tilalle. Jenna Tapio heitti 26,21 m ja sijoitus 22..  14- ja 15-vuotiaiden sm-kilpailuissa kilpaillaan myös joukkuekilpailut, jossa lasketaan seuran kahden edustajan tulos yhteen. Joukkuekilpailussa tyttöjen sijoitus oli viides. Sama kaksikko osallistui myös kuulantyöntöön. Joannan tulos (11,14 m) riitti 14. sijaan ja Jenna Tapion tulos (8,43 m) sijalle 27. Joukkuekilpailussa sijoitus oli 6..

T-15 sarjan korkeushypyssä Iitin Pyrintöä edustivat Jenna Tuomainen ja Iida Luoma-aho. Kumpikin tyttö ylitti kilpailussa 1,43 m. Jennan sijoitus oli 12. ja Iidan 15.. Jennan ja Iidan tasainen tulos toi joukkuekilpailussa sm-hopeaa.

SM-kisoissa on vielä jäljellä moniottelut, joihin iittiläisistä ovat lähdössä Joanna ja Ville.